Sophia Kinderziekenhuis

Draagt u het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis een warm hart toe en wilt u uw waardering tonen? Dat kan ook door de Stichting Vrienden van het Sophia te steunen middels een donatie of sponsoring via Team Tundra.

De Sophia Stichtingen spannen zich in ten behoeve van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, met als doel bevordering van wetenschappelijk onderzoek en welzijn van zieke kinderen. Bron: vriendensophia.nl

Het kinderhersenlab in het nieuwe hersenexpertisecentrum

Dit jaar hebben wij als Stichting Team Tundra voor het Sophia Kinderziekenhuis een bijdrage voor het hersencentrum in beeld. Onderzoekskracht gaat daar eindelijk gebundeld worden.

In het voorjaar 2020 zal het nieuwe hersenexpertisecentrum haar deuren openen. Specialisten en wetenschappers zullen daar hun krachten bundelen om kinderen met een aandoening aan het hoofd, de hersenen en de zintuigen een optimaal niveau van functioneren en participeren in de samenleving te geven.

Je hersenen vormen het zenuwcentrum van je lichaam. Onderzoek naar ziektes en uitval die hieruit voortkomen is natuurlijk van belang. Maar ook de werking van dit centrum bij bijvoorbeeld AD(H)D en PDD en het hele spectrum van autisme verdient nog veel aandacht en onderzoek.

Lees meer op: https://vriendensophia.nl/kinderhersencentrum/

Team Tundra rijdt voor Stichting Vrienden van het Sophia

Stichting Team Tundra uit Nieuw Lekkerland rijdt in 2020 samen met Team Noorderlicht uit Oud Alblas de Navigate North challenge. Beide teams rijden voor de goede doelen Vrienden van het Sophia en Stichting het Babyhuis.

Lees meer over hoe u de teams kunt steunen…

Nokian Navigate North Challenge