Donatie 2019

Voor KIKA waren dit jaar verschillende speciale donaties. Zij ontvangen van ons € 9.600. Momenteel lopen er 58 wetenschappelijke onderzoeken. Twee springen daar momenteel voor ons uit:

Als eerste het zoeken naar nieuwe aangrijpingspunten voor medicijnen in therapie-ongevoelige acute lymfatische leukemie. Een groot gedeelte van kinderen kunnen al met succes behandeld worden. Er zijn echter nog vormen van ALL die niet te behandelen zijn.

En als tweede onderzoek naar het ontwikkelen van een vaccin tegen kinderkanker bij kinderen met een CMMR-D syndroom. Bij sommige kinderen is het systeem dat foutjes in het DNA repareert defect. Door spontane foutjes krijgen deze kinderen soms tot drie keer toe kanker.

Hoe fijn zou het zijn als daar iets tegen gedaan kan worden?

KiKa

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Bron: kika.nl

Stichting Team Tundra | Goede doelen 2019 | KiKa
Team Tundra rijdt voor KiKa
team Tundra | Noordkaap | KiKa
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring.
Ik Accepteer